Hoppa till innehåll

HINGSTVISNINGEN PÅ FLYINGE

Jag har ägnat mig åt att titta på hingstvisningen som var i Flyinge i fredags. Den finns på Equisport. Nästa år måste jag se till att faktiskt åka på en visning! Jag kan ingenting om hingstar & avel, men det är så roligt att kolla på de unga hingstarna såväl som de gamla. Fina allihopa!

Jag har kollat på alla hopphingstarna och jag fick såklart några favoriter bland hingstarna. El Barone var den stora snackisen, jag kan inte säga annat än att det är otroligt häftigt att se hans otroliga språng. Dock skulle jag i dagsläget inte välja honom som pappa till något av mina ston ifall jag skulle betäcka.

Den hingst som jag blev sugen på var främst Action man ask Z. En komplett hingst i mina ögon. En annan som jag verkligen gillade var Cristallo II. Gemensamt för dessa hingstar var att de var otroligt välbalanserade och avslappnade. De använde sina kroppar otroligt väl och gav mig en väldigt harmonisk känsla med en fin helhet. Ifall jag skulle betäcka någon gång så är jag ute efter en bra helhet snarare än det häftigaste.

En lite yngre hingst som jag inte ens visste existerade som jag också fattade lite extra tycke för var Viggo b MagiQ. Han rev något hinder och fumlade lite, men han såg också avspänd, positiv och balanserad ut. Jag gillade verkligen hans galopp och uttryck. Sprången likaså.

Det var såklart också roligt att se Heartbeat. Palles pappa. De verkar så lika. Heartbeat kallas som så många vet för ”Happy” eftersom att han alltid är glad & taggad. Palle verkar vara sin pappa upp i dagen.

Singular LS La Silla visade också upp sig. Det är Lillans pappa. Roligt att se!

Det var lite om mina spontana tankar efter att ha sett dessa hingstar vid just detta tillfället. Vilka var era favoriter från visningen?

Publicerat iPersonligt/Åsikter

En kommentar

  1. […] jag på Flyinges hingstvisning på Equisport. Skrev ett längre inlägg om det som ni hittar HÄÄR. Det jag bland annat skrev i inlägget var att jag året därpå ville se den live. Tyvärr blev den […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *