Hoppa till innehåll

HINGSTVISNING

2022 kollade jag på Flyinges hingstvisning på Equisport. Skrev ett längre inlägg om det som ni hittar HÄÄR. Det jag bland annat skrev i inlägget var att jag året därpå ville se den live. Tyvärr blev den inställd förra året. Men i år gick allt som planerat, och vi kom iväg!

Visningen började med dressyrhästarna. Mina favoriter var Zafferano, Serious, Blue Hors Baron, Devin Franco, Morricello, Skyline och Racoon.

När hopphästarna började så blev nästan alla mina favoriter. Så jag orkade inte skriva ner namnen på alla de som jag tyckte var extra fina för dagen. Jag måste säga att jag också tycker att de överlag visades bättre. Hoppryttarnas visning & ridning föll mig mer i smaken. Det bidrog nog.

Min amatöråsikt (som vi såklart inte behöver tycka lika om) var att några av dressyrhästarna reds lite för forcerat vilket gjorde att de kom lite ur balans. Det ledde till att ryttaren började rida ganska mycket med händerna. När ryttaren rider på så pass för att visa gångarterna blir det svårt för mig att avgöra om hästen har en naturlig balans som ryttaren rubbar (eller om den fortfarande är lite obalanserad). Just balansen är en av de egenskaper jag värderar högt och vill få en uppfattning om. Den påverkar ridbarheten mycket enligt mig. Jag är mer intresserad av balans, ridbarhet & temperament snarare än det fräsiga. Det är såklart kul med show & fräs, men det faller ju lite platt när hästen inte är redo för det tycker jag. Kan tänka mig att detta också syntes lite tydligare live. Tycker ofta att det tenderar att se lugnare/långsammare ut på film.

Det var en reflektion som uppkom. Men annars var det såklart jätteroligt att få vila ögonen på dessa härliga hingstar och duktiga ryttare. Känns genast lite peppigare att jobba på med mina egna hästar.

Cultino och Rolf-Göran.
Publicerat iAllmäntPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *