Hoppa till innehåll

TISDAGENS VALPKURS

I tisdags var vi på den fjärde omgången av valpkursen. Endast två gånger kvar nu! Idun var mycket lugnare i tisdags. Hon hade lättare för att ta pauser och vänta mellan uppgifterna.

Vi övade på filtträning, handtarget, indianleken, gå fint i koppel samt inkallningar. Filtträning innebär att vi tränar på att hundarna ska lägga sig på en filt och slappna av. Tanken är att filten så småningom blir ett ställe där hunden kan vara passiv och ta en paus.

Handtarget och indianleken gör hon väldigt bra. Gå fint i koppel börjar funka bra bitvis. Vi gjorde det lite svårare genom att de andra hundarna stod lite närmare medans vi skulle gå runt med dem. Det blev för svårt för Idun som blev lite för nyfiken på de andra.

Vi gjorde samma sak med inkallningarna. Att de andra hundarna stod närmare alltså. Men det löste hon fint!

På valpkursen.
Igår fick Idun en ny sele!

Som ni ser på bilden ovan så fick Idun en ny sele igår. Ibland när Idun blir exalterad så börjar hon dra som en galning i kopplet. Och då menar jag verkligen som en galning. Det är jättesvårt att bryta. Aldrig varit med om något liknande faktiskt. Det innebär iallafall att hon får ett väldigt högt tryck mot halsen, men vi har också misstänkt att hon tycker att trycket är obehagligt och att hon då drar ännu mer för att undkomma det. Nu har hon promenerat ett par gånger i selen och det går faktiskt genast mycket bättre!

Publicerat iIdun

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *