Hoppa till innehåll

FOKUS PÅ HÄSTARNA

Idag har jag ridit alla tre hästar. Det var faktiskt länge sedan som jag red tre hästar på samma dag. Känns faktiskt lite i kroppen! Idag har jag jobbat med lite administrativa saker, men utöver det har jag varit ledig och fokuserat på hästarna.

Började dagen med att åka iväg med Lillan & Ida för att dressyrträna dem båda för Ulla. Båda hästarna gick fint! Ida är helt klart svårast i dressyrarbetet. Hon har inte en självklar naturlig balans eller särskilt lätt för att samla sig. Just i dressyrarbetet kan hon lätt bli lite stressad och ibland försvinner hon lite från mig mentalt. Hon låser sig lite. Det gör att situationen går från lite utmanande till ganska svår ibland. Önskar att vår kommunikation var bättre just i dressyrarbetet och att hon vågade lita lite mer på mig. Det är ett problem som vi brottas lite med hela tiden, idag var inget undantag. Över tid så har detta blivit bättre, som 5-åring kunde hon ibland uppvisa ganska starka protester, det gör hon aldrig längre. Men träningen gick absolut inte dåligt, snarare tvärt om. Hon kämpade på och var som alltid riktigt fin!

Lillan var superduktiga hon med. Vi jobbade med övergångar och fick även börja lite med skänkelvikning. Hon var verkligen så fin! Ulla tyckte att hon utvecklat sitt steg och var mer liksidig. Och det har hon absolut. Hon har gjort stora framsteg under året. När jag travade av henne så kändes hon lösgjord på en ny nivå och bara allmänt superfin. Jag är verkligen så nöjd med vår träning.

När vi kom hem så passade jag & mamma på att ta en liten paus innan vi gick ut till stallet igen. Dels för att fixa i ordning det sista, men också för att jag skulle rida Palle. Det blev ganska mycket galopparbete idag, vi passade även på att ta ett par skutt över ett kryss. Kändes bra!

Jag red Palle även igår. Då red vi över lite bommar i galopp & trav. Och han måste gått på någon slags överväxel. Han var så jäkla fin! Han bytte aldrig galopp över bommarna utan gjorde verkligen jobbet i vardera galopp. Jag kunde komma in med lite mer kraft, räta upp mig lite och säga ”ptrroo” över bommarna för att få honom att väga tillbaka och bära upp sig med bibehållen kraft, form och mekanik. Ett styrkebesked. Kan hästen inte balansera upp kraften rinner det lätt iväg över bommarna. Jag vill verkligen ha känslan av att hästen arbetar över bommarna. Inte att jag plockar bort galoppen samtidigt som jag försöker att pricka en distans. Tanken är att jobba i bibehållen rytm, lösgjordhet och kraft. Det fick vi verkligen till igår!

Jag måste säga att alla hästar känns väldigt fina just nu. Har hunnit med dem alla tre väldigt bra de senaste två veckorna.

Bild från gårdagens pass med Palle, idag var det bättre väder!
Publicerat iAllmäntTräningar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *