Hoppa till innehåll

ETT SKÄMT

Sist köpte jag mineraler från ett svenskt märke/företag. Koncentrerat hävdar de att deras mineraler är. De hävdar också att det räcker med 1-2 små skopor för att täcka hästens behov. Men så läser jag på deras innehållsförteckning och inser att även om jag ger hela burken vid ETT och SAMMA tillfälle så kommer vi inte ens upp i de mängder en häst ska ha på en dag av vissa ämnen. Alltså hela burken!!! Hur sjukt? Förstår ni då hur lite mineral det då är i en liten skopa… Löjligt!

Slutade med att jag köpte en burk med mineraler för 199 spänn från Biofarmab som innehåller bra mycket mer av det som det verkligen ska innehålla, iallafall om vi ska tro innehållsförteckningen. Att ge 1-2 skopor av detta kommer ge en skjuts framåt så att hästens behov möts ihop med övrig foderstat istället för en piss i Mississippi… Ännu en lektion i hur man inte kan lita på marknadsföring och reklam. Pengar styr. Ofta är det mycket av de ämnen som redan finns i våra jordar som det är mest av i foder & mineraler trots att många hävdar motsatsen. Krävs lite efterforskningar om man vill nå hela vägen.

Hursomhelst. Köpte Respirator Boost från Naaf också. Faktum är att Naaf inte är så mycket att hänga i julgranen heller när man börjar syna produkterna mer noggrant. Men just detta tillskott fungerar mer än bra på Lillan som behöver lite extra hjälp med sina luftvägar. Dock har hon inte visat några symptom denna höst. Förmodligen tack vare att de äter ensilage. Det passar henne mycket bättre än hö. Tyvärr är det tvärt om för Palle. Men *peppar peppar* så har vi hittills lyckats hålla hans mage i schack. Hoppas det håller i sig! Glad över att det börjat så bra.

En huva råkade visst också åka med. En vadderad. Jag använder inte huva särskilt mycket, men tänker att det ändå kan vara värt att ha en vadderad hemma.

Publicerat iAllmäntPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *