Hoppa till innehåll

MERRY; dagens ridpass!

Blir en rejäl omgång bilder från dagens ridpass med Merry. Innan jag berättar mer om ridpasset så kan jag säga att han verkligen var superfin idag, jag är så nöjd!

Galopperar fram.

Tanken med dagens ridpass var att rida över lite bommar och hoppa lite små hinder. Började med att skritta, trava och galoppera fram. Kändes väldigt lovande från början. Idag var första gången som han såg ridbanan, men han kändes snabbt bekväm.

Jag gillar att bygga upp arbete över bommar och hinder stegvis vilket jag verkligen kan passa på att göra när jag har någon på backen. När Merry var uppvärmd började vi med att trava över bommarna. Han gjorde det fint!

Sedan fixade vi avståndet och började jobba med bommarna i galopp. Och han var verkligen så fin! Han hade sådan härlig kraft och bjudning idag. Det var så enkelt att få fina distanser. Jag kunde komma in med kraft och energi. Kunde balansera upp och få honom att vänta perfekt över bommarna. Han kändes mjuk och stark i kroppen.

Nöjd Merry!

Sedan byggde vi om galoppbommarna till en liten serie som vi rullade över ett par gånger. Det gjorde han fint!

Vi tog få omgångar över hindren. Han har inte hoppat så mycket under året, så det kändes lagom idag. Speciellt när vi redan bränt lite krut på att galoppera över bommarna. Efter de små skutten så avslutade vi med att galoppera några gånger till över ett par galoppbommar på andra sidan av ridbanan. Kändes superbra.

Sedan började vi att runda av ridpasset. Totalt blev det 50 minuter långt och ca 6,6 km i sträcka. Jag har koll på hur länge jag rider, men mest håller jag koll på sträcka och intensitet.

Duktig kille!
Publicerat iAllmäntExtrahästar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *