Hoppa till innehåll

ANALYS

Hållning och rörelseanalys är något som vi lär oss om vi skolan. Som PT gör man dessa analyser för att bilda sig en bild om kundens kropp (styrkor, svagheter och problem) så att man ser vilka områden man behöver ta tag i först. Superintressant och spännande!

Vi analyserar varandra och idag har vår lärare som är PT analyserat mig lite mer noggrannt. Jag har ju lite diffusa krämpor, så det var intressant att någon med så mycket erfarenhet och kunskap fick analysera min kropp. Jag är ganska väl medveten om svagheter och styrkor. Jag är relativt mjuk och rörlig, däremot är jag plattfotad. Jag har problematik i en höft (vilket enligt sjukgymnast kan härröra från ryggen). Jag utesluter dock inte att det finns fler faktorer med i spelet, och idag fick jag kanske reda på en utav dem. Jag har nämligen ett ben som är en bit längre än det andra. Jag har undrat om så kan vara fallet, men nu fick jag det alltså bekräftat. Jag har ju själv känt att springa och gå långa sträckor är slitsamt för mig, och det avråds jag faktiskt från att göra då det förmodligen kommer att skada mer än det gör nytta. Jag kan alltså med gott samvete fortsätta med mina intervaller som jag mycket hellre gör. Alltid känt att jag ”borde” springa längre och öva på min uthållighet, men det borde jag faktiskt inte alls.

En annan insikt (eller insikt & insikt, det visste jag nog egentligen) är att jag är väldigt stark insida lår. Jag ska försöka att mjuka upp muskulaturen där och träna utsidan för att balansera upp det hela.

Mina ”problem” finns från höften och neråt. Eller problem & problem, jag funkar väldigt bra. Känner mig alltid stark och pigg. Det finns inte något som jag inte kan utföra eller göra på grund utav kroppen.

Från höften och uppåt finns i dagsläget inga problem alls. Jag har god rörlighet i bröstryggen och en väl fungerande överkropp.

Så hur ska jag gå vidare? Jag rekommenderades att köra mycket sumo för att koppla på utsidan av benens muskler mer samtidigt som jag också får jobba lite mer utstretchad med insida lår som har lätt för att bli lite korta & starka på mig. Tidigare var jag olika stark i benen, nu är det så gott som lika. Mitt mål var att jämna ut det, och nu när det är gjort så blir mitt nästa mål att försöka att stärka mitt höftparti ännu mer samtidigt som jag ska försöka att mjuka upp insida lår. Och det är just detta som är så roligt med träning. Precis som med ridningen så blir man aldrig klar, det är ett pågående arbete som aldrig blir klart.

Jag fick också beröm för att det hänt en hel del muskulärt sedan jag började på skolan. Superkul att höra, man märker ju inte alltid skillanden själv. Jag har ju självklart tränat mer och blivit bättre på att träna, men jag har också försökt att hålla koll på mitt intag av protein och ökat intaget en hel del.

Vad ska man säga, ytterligare en rolig och intressant dag i skolan. Skulle kunna gå kvar där resten av livet, älskar det verkligen.

Publicerat iMin Träning

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *