Hoppa till innehåll

JOBB UTAN RYTTARE

I måndags vilade hästarna. Igår red mamma ut på Ida & Palle. Jag longerade Lillan.

Idag longerade jag istället Palle & Ida. Palle hade jag lös som vanligt. Han var duktig! Han var inte riktigt så ledig i kroppen som han kan vara, men ändå bra. Ida var lite seg i början, sedan blev det en jäkla fart. Hon blev lite jäktig och obalanserad. Däremot såg hon härligt fräsch ut i kroppen. Jag tycker att båda hästarna är fina just nu, men vi har idag bokat in en omgång hos Mari som ska göra en check på dem i början av december. Palle hade ju lite att fixa sist, så det känns bra att stämma av det.

Lillan longerades lite mer seriöst igår med sadel och träns samtidigt som hon fick travbommar som uppgift, men hon fick komma ut en stund på banan hon med. Jag hade henne lös och lät henne skritta (och trava litegrann) i ca 15 minuter. En lätt aktivering bara. Igår var hon lite spänd & pigg (men skötsam), så det passade bra att ta ut henne på ridbanan en liten stund idag också. Väldigt lugn.

Torsdag, fredag & lördag är planen att satsa på lite ridhus/ridbana. Vilka hästar det blir vilka dagar är inte 100% bestämt ännu. Det får vi se. Grundtanken är iallafall att ta med Palle & Ida imorgon, och att Lillan får åka fredag & lördag. Och så får vi se om det blir Palle eller Ida som gör henne sällskap. På söndag blir det uteritt igen.

Ett ganska typiskt exempel på hur en vecka kan se ut under denna tiden på året. Det ska bli härligt att rida ett ordentligt ridpass imorgon!

Publicerat iAllmänt

2 kommentarer

  1. Sandra Sandra

    Hur stor e din ridbana?

    • Jadu, som en 20-metersvolt typ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *