Hoppa till innehåll

PALLE; dagens ridpass!

Idag åkte jag och Palle till hemmaklubbens bana för att rida lite. Mamma har ridit honom två gånger under veckan, och så har jag löslongerat honom en gång. Detta blev alltså veckans fjärde arbetspass för honom.

Mitt mål är att åka iväg och jobba honom på ridbana eller i ridhus en gång i veckan. Oftast är det nämligen mamma som rider honom när vi åker iväg. Mamma kan inte ta honom framåt i träningen på samma sätt som jag, genom att jag jobbar honom regelbundet så blir det lättare för mamma att få honom att jobba bra också.

När mamma red honom i tisdags så tyckte hon att han kändes lite skev när hon skulle rida i vänster galopp på böjt spår. Det var inget som jag kunde se med blotta ögat, men jag kände det när jag red idag. Fokus blev på att lösgöra och att hitta suget till båda tyglarna i en bärig galopp.

Jag försökte att rida omväxlande vägar och vävde även in förvänd galopp & sidvärtes. När hästarna ”fastnar” lite i ett varv så gillar jag att rida i de olika varven mycket omväxlande samtidigt som jag fokuserar på att ”hitta hästens bakben” för att få den att hitta bärighet, balans och att komma till ett bättre arbete. Absolut inte sitta och nöta i vänster varv. Ofta har man ett grundproblem som man kan jobba med i båda varven, men man upptäcker kanske problemet i ett varv där det helt enkelt blir mer framträdande.

Det mesta kändes väldigt bra, han känns fräsch och motiverad just nu. Jag är jättenöjd med dagens ridpass, han var så rolig att rida!

Publicerat iAllmäntHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *