Hoppa till innehåll

ÄNDRADE PLANER

Idag skulle jag & Ida egentligen startat 120cm i Linköping. Finns två anledningar till att jag ställde in. Dels vädret. Sedan Ida reagerade på skoningen så är hon delvis skodd med lädersula och det är värdelöst ihop med snön. För ja, det har ju snöat igen. Det andra är att hon var lite varmare i ett framben i onsdags ihop med en antydan till vätska. Det behöver inte betyda något, men jag lägger alltid sådant på minnet och håller lite extra koll. På torsdagen var benet perfekt, men igår lite varmare igen. Inte svullen, ingen vätska. Det behöver fortfarande inte betyda något, men det kan också betyda att hon behöver lite extra återhämtning. Sådant chansar jag inte på, verkar det inte 100% så åker jag inte. Jag försöker verkligen att ligga steget före och se de små tecken som kan betyda att man behöver kliva tillbaka. Det är alltid tråkigt att ställa in, men förhoppningsvis får jag en häst som friskare i längden. Det kommer alltid nya tävlingar!

Idag kändes benet fint och jag hoppas att det fortsätter så. Jag smörjde med arnika och nu går hon lindad för att få lite extra stöd ifall hon kanske trampat lite snett. Lätt hänt nu när hon har lädersula som sagt…

Istället lade vi lite krut på Lillan & Palle. Lillan fick åka till det närliggande ridhuset. Longerade henne en liten stund bara, hon var så duktig sist så idag höll vi det lätt & roligt. Passade på att ha träns & bett på henne idag, vi behöver träna mer på det så det passade ju bra att vi fick till det idag. Hon var jätteduktig och var bara så himla trevlig & rolig. Lyckopiller!

Jag & Palle åkte också till ridhus. Vi red ett dressyrpass. Han var pigg och motiverad. Vi red mycket övergångar idag. Först mellan skritt & trav där vi avancerade övningen med att även rida övergångarna på en mindre volt. I galoppen höll vi oss runt fyrkanten och på enstaka större volter när vi gjorde övergångarna. Jag fattade varannan höger och varannan vänster galopp så att vi bitvis även jobbade i förvänd galopp. Det gjorde han riktigt bra. Nöjd!

Publicerat iAllmäntHållidejHeart PaalKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *