Hoppa till innehåll

PALLE; dagens ridpass!

Så härligt med en ledig dag mitt i veckan. Idag har jag hunnit med alla tre hästar och i kväll väntar lite träning för mig också. Perfekt!

Lillan åkte som ni vet till ridhus i förmiddags och efter det så åkte jag med Palle innan jag avslutningsvis tog en skrittrunda här hemma på Ida.

Jag red dressyr på Palle idag. Han är som tidigare nämnt inte helt nöjd med bett just nu. Vi får se hur det blir med det. Han går mest på bettlöst medans jag experimenterar lite med betten. Känner att det håller oss tillbaka lite, annars så kändes det riktigt bra att rida idag.

Jag har en favoritövning på Palle och det är att i galopp rida skänkelvikning längs diagonalen för att sedan fortsätta ut i det nya varvet i förvänd galopp. Jag rider längs kortsidan i förvänd galopp innan jag åter igen rider snett igenom och kommer ut i rätt varv igen. Ibland lägger jag in en mindre volt antingen i förvänd eller rättvänd galopp.

Det märks att han har blivit starkare, den förvända galoppen flöt på trevligt åt båda håll. Jag red skänkelvikningarna i ett lite lägre tempo där fokus var på att bära och ta ett steg i taget. Inte ramla iväg. Det gjorde han riktigt fint! Jag varierade mellan att behålla den bärigheten i den efterföljande förvända galoppen med att låta honom sänka samlingsgraden och gripa sig för mer framåt. Helt beroende på känslan. Känner jag att han börjar kämpa och tycker det är jobbigt så släpper jag fram honom så att han inte börjar spänna sig.

När jag sedan red snett igenom för att komma ut i rätt varv igen så red jag en mellangalopp de flesta gångerna för att sedan komma tillbaka till arbetsgalopp innan jag når långsidan. Efter det så börjar jag förbereda honom inför nästa skänkelvikning.

Nöjd!

Publicerat iHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *