Hoppa till innehåll

FÖRSPRINGARE

Jag är ledig idag så jag & mamma passade på att åka till ridhuset med Lillan. Hon har vilat helt under en längre period nu i vinter. Det är andra gången jag sitter upp efter hennes vila, det har gått ca 1,5 vecka mellan dessa två gånger.

Överlag så det har varit svårt att få något gjort med de förutsättningarna som varit denna vinter, vi har behövt åka iväg och då har det handlat om att befästa och underhålla det hon redan kan. Det vill säga uppsittning och skritt med ledare. Det är ju så mycket annat som kommer till när man åker iväg. Dels att göra detta på bortaplan, men också lastning och resa dit & hem. Det får inte bli för mycket. Som tur är handlar resan om 5 minuter, och det är ju perfekt.

Det är inte optimalt att rida in en häst på bortaplan. Speciellt inte för en sådan som mig, men nu har jag helt klart kommit en bit på väg. Jag räknar med att vi kan komma till nästa nivå när vi kan träna lite mer hemma. Men idag kändes allt väldigt bra och vi kunde utmana oss lite. Vi travade för första gången på egen hand! Hon förstår inte riktigt att hon ska runt fyrkanten så mamma fick agera förspringare. Jag har alltså motionerat både mamma & häst idag, haha.

Förhoppningsvis kan vi rida ut lite i vår/sommar och kanske även ta hjälp utav Palle när vi är i ridhuset så att han kan visa vägen runt. Det ger sig. Idag är jag iallafall väldigt glad över att vi har skrittat & travat på egen hand i båda varven. Jippie!

Dessutom finns det ytterligare en sak jag är särskilt nöjd över och det är att hon gjorde en bockning idag (ni vet när de skjuter rygg och man börjar undra vad som ska hända). Jag är inte nöjd med bockningen, haha, MEN jag är riktigt nöjd över att när jag drog upp huvudet och sa ”vänta här nu” så stannade hon lika tvärt som hon börjat. Precis den reaktion man önskar.

Bästaste Lillan! Så glad över att vi denna häst i stallet. Hon gör oss så glada!
Publicerat iKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *