Hoppa till innehåll

DAGENS RIDPASS; Palle & Ida!

Palle och Ida fick åka till ridhuset idag. De hade hagrace när jag kom hem så de var redan uppvärmda och klara, haha.

Mamma joggade Palle. Såg bra ut! Ett lugnt ridpass, tanken är att han ska jobba lite mer imorgon då jag planerar att åka till ridhuset igen.

Jag red Ida och hon var strålande! Jag är så nöjd. Hon känns verkligen så himla med mig just nu. Jag red i sadeln som vi lånar från Johanna och hon visade åter igen att hon gillar den. Jag kunde sitta ner i traven utan att hon tyckte att det var obehagligt. Härlig känsla att rida dressyr i dressyrsadel nu när jag bara ridit henne i hoppsadeln.

På Ida handlar mycket om bärigheten. Hon är ganska slingrig att rida så mitt fokus är att hitta dragläget i ramen för att sedan rida in henne i mer bärighet. Jag fokuserar på att hålla arbetet omväxlande så att hon inte känner sig fångad eller pressad. Hon är väldigt känslig och det gäller att jag håller min kommunikation lätt, lugn & positiv samtidigt som jag inte får börja tassa runt och sluta inverka. Idag (precis som förra gången) så hittade vi en jättebra kommunikation och det var så roligt att rida henne.

Hon sög tag väldigt fint i bettet och jag kände verkligen hur jag satt mitt över henne och kunde prata med hennes bakben. Vi kom snabbt till ett tillräckligt bra arbete för att kunna väva in förvänd galopp, skolor och mindre volter för att bitvis hitta mer bärighet.

Vi kan alltså sammanfatta dagens ridhustripp med två mycket fina hästar!!!

Publicerat iAllmäntHållidej

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *