Hoppa till innehåll

TILLBAKA I TIDEN

Ida-Holly köpte vi som 2-åring, precis som Lillan. Helt plötsligt gör vi allt det som vi gjorde med Ida-Holly, fast med Lillan denna gång. Känns som om vi har rest tillbaka i tiden. Då precis som nu så åker vi till ridhuset 5 minuter bort för att träna på att åka på iväg. Tränar i regel aldrig annars i det ridhuset pga underlaget, det är nämligen anpassat för Western-ridning. Men det passar perfekt när man ska göra de första resorna med unghäst.

Första resan till ridhus ihop.

Ovan ser ni det allra första ridpasset för mig på Ida-Holly. Vi hade varit i ridhuset ca 2-3 gånger innan och longerat så att hon var bekväm innan jag satt upp. Hon hade haft ryttare på ryggen max 10 gånger tidigare.

Och igår åkte vi till Holsteryds gård för att löshoppa Lillan, precis som vi gjorde med Ida-Holly också. Känns både som att det var länge sedan jag & Ida-Holly var i detta stadiet, samtidigt som allt känns bekant.

Det är roligare än vad jag tänkte att göra om denna resa. Jag ville ju egentligen köpa en 3-åring (vilket jag egentligen ville när jag köpte Ida-Holly med), men av någon anledning slutar jag alltid med yngre hästar, haha.

Ida-Holly var en otroligt rolig unghäst. Vi kom hem stolta som tuppar varenda gång. Och nu är vi där med Lillan. Hon har precis som Ida-Holly varit otroligt lättlärd hittills och visat på jättebra temperament och inställning. Känns så himla roligt med unghäst när de där som Ida-Holly och Lillan. Bästaste tjejerna!

Publicerat iHållidejKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *