Hoppa till innehåll

PALLE; gårdagens ridpass!

❄️❄️❄️

Jag & Palle tog oss en sväng till ridhus innan det bar iväg på löshoppning med Lillan igår. Inte ridit honom sedan i måndags pga tidsbrist. Han var MAGISK i måndags. Han var inte magisk igår, men väldigt fin ändå. Han känns faktiskt väldigt fin just nu och han börjar komma loss mer & mer, speciellt när jag nu börjat använda galoppen allt mer.

Han har fått tillbaka sitt tryck i bakbenen. Igår blev det många halvhalter för att balansera av och styra energin genom kroppen. Han är underbar att rida. Mycket motor utan att vara het eller stressad. Aldrig ridit en häst som har så mycket motor som Palle utan att det slår över i stress. När det är jobb är det som att slå på en knapp och han är igång, när det inte är jobb passar han alltid på att ta det lugnt.

Förvänd galopp är något som jag har mycket nytta av just nu, det blev gårdagens fokus i galoppen. I skritten red vid bakdelsvändningar och skänkelvikningar. I traven red vi mycket omväxlande vägar med både raka & böjda spår. Skänkelvikningar och övergångar mellan trav & skritt ägnade vi oss åt också. Han känns ganska ”ihop” och bärig, han vill jobba i form. Det jag fokuserat mest på det senaste är att behålla bärigheten och försöka att få hans muskler mjukare & smidigare. Hitta mer dynamik, rundhet & elasticitet.

Publicerat iHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *