Hoppa till innehåll

”ÄR DET VERKLIGEN FÖRSTA GÅNGEN?”

Idag har det hänt grejer! Lillan har löshoppat för allra första gången. Dessutom fick hon löshoppa under ledning av Mikael Nolin som är A-domare i hoppning och en flitigt anlitad domare inom SWB. Ni känner igen han bland annat från Bruksprovet, unghästbedömningar och rådgivande bedömning av hingstar.

Jag är nästan mållös. Redan första gången över de upphöjda bommarna så tog hon sig ann uppgiften med gott självförtroende, precis som att hon direkt tyckte att uppgiften var självklar. Det var precis som om hon tränat innan, men det har hon ju inte. Bommar har hon sett på lina här hemma, men inget som ens liknar en löshoppning. Hon är både lyhörd & modig, men att hon skulle vara så pass avspänd (på en ny plats) att hon skulle kunna föra sig så balanserat & lugnt som hon gjorde samtidigt som hon fokuserade på sin uppgift (och dessutom utförde den otroligt bra) trodde jag kanske inte. BINGO, BINGO & BINGO! Vilken strålande start för henne som hopphäst. Leendet går från öra till öra och jag är nästan orimligt stolt.

Hon fick mycket beröm för sin inställning och temperament. Och det är ju verkligen det bästa med henne. Hon har en underbar personlighet.

Tack till SWB Jönköpings Län och Holsteryds gård för att de fixat med detta. Jag hade med mig förstärkning i form utav Jessica & mamma, men piskförare fanns redan, och de gjorde ett strålande jobb. Skönt för oss som inte är inne i löshoppningssvängen annars. Nu ska vi hålla utkik efter fler löshoppningar!

Publicerat iKällhults SpotlessTräningar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *