Hoppa till innehåll

MINA BETT

Jag har inte massor utav häftiga bett hemma. Till vardags används utöver bettlösa alternativ olika varianter av det klassiska två eller tredelade bettet. Det är basen. Och att komplicera det mer än så är oftast onödigt. Sedan finns det vissa justeringar & varianter som gör att jag kan hitta helt rätt. Ida-Holly gillar t.ex. både fasta & lösa ringar, Palle gillar bara lösa ringar. Hans bett kompletteras istället med bettskivor för att minska risken för nyp.

Jag gillar verkligen betten med ”lock up” från Bomber. Jag har flera varianter.

Olika varianter av bett från Bomber med ”lock up”.

Andra bett som går varma är mitt bett från WTP och Sprenger Flex Control. Dessa är precis som betten från Bomber en kombination av ett ledat och rakt bett. Det blev verkligen ett lyft för mig & mina hästar när bett som dessa kom. Det märks att de gillar att det finns rörlighet i bettet, men att rörligheten är begränsad.

Första bettet är från WTP, det andra är från Sprenger.

Sedan har jag lite andra ”bra att ha” i bettgarderoben. T.ex. baby-pelham, novabett, baucher, tvådelat gummibett och rakt bett. Jag har även ett tvådelat bett med ”lock up” från Fager, men mina hästar är inte alls särskilt förtjusta i det. De föredrar Bomber.

Ett ”bra att ha-bett”. Används inte aktivt just nu, men jag har haft användning av det förr. Speciellt på unghästar. Nätt & lätt. Kanske något som Lillan kan gilla?

Jag köper nästan alla mina bett begagnade. Ett bra sätt att spara pengar. Bett är dyrt och det kommer nya bett hela tiden, flera fastnar i träsket av att köpa det ena häftiga bettet efter det andra i hopp om att det nästkommande är det perfekta. Enligt mig funkar det i regel allra bäst att hålla det enkelt och göra små justeringar utifrån det. Jag tycker dock att det är bra att marknaden för bett utvecklas. När jag köpte bett för 10 år sedan var de ofta onödigt stora och hade klumpiga leder. Dagens bett är bättre designade och det går att hitta mer finlemmade bett.

Baby-pelham.

Har du något favoritbett eller märke när det gäller bett? Jag väljer Bomber.

Tvådelat bett från Fager. Modellen heter Anna.
Publicerat iUtrustning

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *