Hoppa till innehåll

SAMMANFATTAR ÅRETS TRÄNING:

Vecka 21: 4 träningspass, (3 styrka, 1 kondition).

Vecka 20: 4 träningspass, (2 styrka, 2 kondition).

Vecka 19: 1 träningspass, (1 styrka).

Vecka 18: 4 träningspass, (2 gym, 2 kondition).

Vecka 17: 3 träningspass, (3 styrka).

Vecka 16: 4 träningspass, (3 styrka, 1 kondition).

Vecka 15: 0 träningspass.

Vecka 14: 3 träningspass, (3 styrka).

Vecka 13: 2 träningspass, (2 styrka).

Vecka 12: 1 träningspass, (1 styrka).

Vecka 11: 0 träningspass.

Vecka 10: 3 träningspass, (3 styrka).

Vecka 9: 0 träningspass.

Vecka 8: 4 träningspass, (2 styrka, 2 kondition).

Vecka 7: 3 träningspass, (2 styrka, 1 kondition).

Vecka 6: 4 träningspass, (4 styrka).

Vecka 5: 4 träningspass, (4 styrka).

Vecka 4: 5 träningspass, (5 styrka).

Vecka 3: 4 träningspass, (3 styrka, 1 kondition).

Vecka 2: 1 träningspass, (1 styrka).

Vecka 1: 4 träningspass, (3 styrka, 1 kondition).

Såhär har min träning alltså sett ut under 2024, ca 2,5 pass i veckan i snitt. Tidigare har jag mestadels kört hypertrofi (styrketräning med fokus på muskeltillväxt), men jag var redan då ganska allround i min träning vilket jag alltid viljat vara.

I år har målet varit att kunna göra en pull up. Nu kan jag göra 2, och tanken är att fortsätta att jobba med dem.

Kondition väver jag in lite då och då, där jobbar jag oftast lågintensivt eller på min tröskel/medelintensiv träning. Tidigare körde jag mycket högintensiv konditionsträning, men det har jag gått ifrån av framförallt 2 anledningar. Den första är att den kräver mycket återhämtning och påverkar min förmåga att göra framsteg i t.ex. mina pull ups. Den andra anledningen är att högintensiv träning INTE är mer effektiv än lågintensiv vilket många verkar tro. BÅDA är viktiga och har sin plats i träningen, men det finns en anledning till att även eliten tränar ungefär 80-90% låg/medel-intensivt. Nu när jag inte har något särskilt konditionsmål så får den högintensiva träningen stå tillbaka, eller göra ett litet gästspel in i schemat då & då.

Vad det gäller träningen framöver så målet att fortsätta jobba med mina pull ups, funderar även på att lägga in mer övningar som jag kan göra med min kroppsvikt eftersom att jag gillar konceptet med att kunna bära upp min egen vikt. Utöver det så jobbar jag vidare med min bänkpress. Jag gillar klassiska övningar, speciellt eftersom att man kan mäta sig lite med varandra i de klassiska övningarna. Eftersom att jag är en tävlingsmänniska så tycker jag att det är roligt. Hade jag inte haft hästar som största intresse hade jag kunnat tänka mig att träna mot tävling.

Är det något som kommer efter i träningen just nu så är det benen. Som ni såg så snittar jag 2,5 pass i veckan. På de passen kan jag göra framsteg i min överkroppsträning samt hålla igång konditionen litegrann. Men de räcker inte riktigt till för att kunna köra ben också. Det sker bara någon gång då & då.

Eloge till alla dem som läst hit om min träning, haha. Trots att jag inte tränar särskilt mycket egentligen så kan jag fortfarande göra framsteg. Man kan komma långt på träning 2 gånger per vecka. Glöm inte det!

En bild från början av året, då var min första pull up fortfarande långt borta. Jag fick använda det lila bandet.
Publicerat iMin Träning

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *