Hoppa till innehåll

STOLPE UT

Idag har jag & Ida startat 120 + 125cm i Vaggeryd. Ida kämpade på fint, men tyvärr lite stolpe ut. Ett nedslag i 120cm och två stycken i 125cm. I 120cm kom vi lite nära på ett räcke, skulle suttit upp lite mer och hjälpt henne att komma upp. I 125cm åkte två bommar tidigt i banan trots bra distanser. Hinder nummer 1 & 4. Upplevde 125-klassen som ganska utmanande, kanske hade vi behövt en lite mer kraftfull galopp i banans inledande del. Trots en ganska utmanande bana (och två nedslag) så var känslan trygg & okomplicerad. Jättenöjd trots att vi inte fick till det till 110%. Dagens tävling blev en bra träning inför kommande starter.

Det finns flera sätta att höja svårighetsgraden i den befintliga klassen innan man rider klassen över. Att starta regional avd. B kan vara en bra början om man vill få det lite lättare. Sedan starta avd. A. Starta nationellt. Starta inomhus, starta utomhus. Starta på olika underlag. Starta på flera tävlingsplatser.

2021 debuterade vi 120cm felfritt. Vi red sedan inga flera 120-klasser det året.

2022 startade vi 6 stycken 120-klasser samt debuterade 125cm felfritt. De starterna var noga utvalda på platser där jag & hon känner oss extra bekväma. Jag startade endast när formen kändes tipptopp.

2023 gjorde vi 8 starter i 120 samt en start i 125cm. Detta året red vi vår första 120 & 125 inomhus vilket var en bra erfarenhet.

Nu är det 2024 och vi har nu gjort 7 starter i 120cm. 2 starter i 125cm och en start i 130cm. Och vi är bara i maj månad. Nu är målet att ligga stabilt på 120-130cm. Möjligen varva med någon i 115cm, men annars är inga fler starter i 110 planerade. Om inget oförutsett händer förstås. Tidigare har jag viljat ha allt 100% innan jag anmält till 120cm. I år är det våran ”standardklass”. Och det är en svårighet i sig. Att kunna göra FLER rundor och helst fortsätta att leverera jämt på denna för oss lite högre nivå. Hon har gjort alla rundor väldigt stabilt hittills, däremot har det fallit någon mer bom än vanligt och det är just för att vi höjt svårighetsgraden genom att göra fler starter, fler avd. A, fler 125cm och så vidare. Vi är i en utvecklingsfas just nu där vi pushar lite på gränserna även om det kanske inte syns så tydligt💪

Ida i 125cm idag.
Publicerat iHållidejTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *