Hoppa till innehåll

INGET NYTT

Några dagar har gått sedan jag meddelade att Lillan tyvärr var halt. Läget är oförändrat, fortfarande halt på exakt samma sätt utan att något ändrats. Hon är inte svullen eller varm. Hon är ohalt på gräsunderlag. Hon går från boxen direkt ut i stor trav varje morgon utan att visa mer än en pytteliten assymetri i något eller några steg på en lång sträcka. Hon är däremot tydligt halt på ridbanan. Dock är det svårt att avgöra vilket ben. Jag gissar nog på höger om jag måste välja.

Eftersom att hon inte haltar i hagen så har hon fått gå kvar i den stora hagen. De brukar ju vara lugna. Igår fick de dock fnatt och sprang en hel del… Men det resulterade inte i någon förändring. Ingen ökning i svullnad, stelhet eller värme trots bus.

Hållning och hur hon vilar/ställer upp sig är precis som vanligt.

Det kan ju vara precis vad som helst. Men vi börjar med att utreda om skoningen/hovar kan ha med det hela att göra. Hon blev ju halt endast 3-4 dagar efter skoningen. Oftast visar sig ju t.ex. sömtryck direkt. Palle fick däremot symtom en vecka efter skoning en gång, och det visade sig vara ett sömtryck. Så chansen finns ju.

Samma dag som jag upptäckte hältan hade även en sten satt sig i vänster hov. Kan ju ha haft med det hela att göra eller inte. Det som talar emot är att jag tycker att hon borde blivit bättre nu (även om blåmärken i hoven kan vara ganska sega som jag fattat det), dessutom upplever jag att hon är halt på det motsatta benet.

Fortsättning följer… Hovis kommer senare i veckan. Jag hoppas att hon kan göra oss lite klokare på vad som pågår.

Fina Lillan. Så jobbigt när de inte är fräscha😢
Publicerat iKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *