Hoppa till innehåll

3 TIMMAR OCH 50 MINUTER!

3 timmar och 50 minuter blev det på spinningcykeln under förmiddagens Vasaloppsspinning. Jag försökte att hålla ungefär samma tempo som eliten på Vasaloppet. Jag själv passerade 9 mil på cykeln ungefär en kvart innan vinnaren gick i mål. Jag ville ligga lite före eftersom att jag inte visste hur snabbt det skulle gå på slutet. Och målet var ju ändå att köra 9 mil, precis som dem på Vasaloppet. Det var perfekt att kunna cykla ner lite medans jag kollade på upploppet.

Jag har ju spunnit och tränat kondition extremt lite det senaste året. Så jag gick ut lugnt. Första timmen låg jag på ca 105-120 i puls. Andra timmen runt 135. Sedan körde jag 30 minuter på ca 145-155 i puls. Det är precis under min tröskel, speciellt nu när jag är lite otränad. Sedan gick jag upp på min tröskel eller möjligen nästan över i ungefär 45 minuter. Då låg jag på 160-175 i puls. Sedan hade jag lite mindre än 10 minuter kvar, då körde jag på ca 180 i puls. Då var det mjölksyra deluxe. Det var min resa på cykeln i stora drag det. Det var ett bra upplägg för mig. Det var lättare än väntat. Jag trodde att det skulle vara mer utmanande. Jag har ju såklart hjälp av att jag har en ganska god grundkondition och att jag spunnit mycket tidigare. Men också för att jag tidigare har sprungit längre sträckor i fjällen (strax över 2 mil) samt vandrat utan att ha varit särskilt förberedd. Det gör att jag känner min kropp, vet ungefär vad jag kan förvänta mig och hur jag ska lägga upp det på ett ungefär.

Kul grej iallafall! Trots att det gick lättare än väntat så blev jag helt färdig ca 2 timmar efteråt. Tog en powernap i soffan innan jag satte igång med stallet samt red Lillan ihop med mamma som red Palle. Efter det har jag & Zacke slängt lite skräp. Nu blir det äntligen soffläge!

Publicerat iAllmäntMin Träning

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *