Hoppa till innehåll

RIDHUS – CHECK!

Idag har jag & mamma varit i ridhuset med Palle & Ida igen. Planen är att åka imorgon också.

Ida fick jobba en liten stund i galopp. Ganska framåt & fräsch galopp. Många varvbyten. Hon orkar inte riktigt vara genomsläpplig i galoppombytena, men hon byter rent i kanske 9 av 10 fall. I övrigt kändes det bra. Eftersom att hon hoppade i söndags valde jag att runda av ridpasset ganska tidigt. Känner mig nöjd med ridpasset och hur hon känns just nu.

Mamma & Palle hade lite problem idag. När mamma inte upplever att Palle är ”där” så har hon svårt att hitta rätt i ridningen. Hon blir lätt ”klämmig”. Palle tycker det är obehagligt och börjar stå emot. Och så klämmer mamma ännu mer eftersom att hon vill att han ska framåt. Och så är det igång. När mamma blir klämmig förstår inte Palle vad hon menar. Jag själv som ryttare känner mig i stort sett aldrig klämmig, och speciellt inte på Palle. Så Palle springer omkring som ett levande frågetecken som står emot och mamma tar halvt slut på sig själv.

På slutet återfick hon ett oberoende säte och kunde inverka bättre. Och vips så började Palle att gå mer så som vi önskar. Bra avslut på ridpasset. Nya tag imorgon!

Idun fick springa av sig lite i ridhuset innan vi åkte hem.

Och på tal om Idun. Hon har fått ett eget instagram-konto. Klicka på länken nedan för att komma till det.

https://www.instagram.com/idun.thebordercolliemix?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=ZDNlZDc0MzIxNw==

Publicerat iAllmäntHållidejHeart PaalIdun

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *