Hoppa till innehåll

TANKAR

Ibland upplever jag att man inte längre tar till vara på det hästmaterial som man har. Ibland känns det som att folk säljer hästar till höger & vänster för det inte ”funkar”. Tycker att man ofta ser till exempel influencers på Instagram göra detta.

Jag står helt och fullt bakom att vissa individer inte passar ihop. Jag är INTE emot att sälja hästar. Det är inte det.

Men ibland saknar jag att se tålamod och att göra det bästa av det man har. Förståelsen kring att riktigt bra saker tar tid att skapa och bygga upp. Kvalitet istället för kvantitet. Inte byta häst vartannat år och tro att det minsann kommer att bli guld och gröna skogar med nästa häst.

Samma sak med unghästar. Vissa verkar hellre föda upp dubbelt så många hästar än att ha hälften så många och se till att föl & unghästar kan grundhanteras. Ibland hade det kanske varit bättre att föda upp hälften så många och verkligen ta vara på dem och utbilda dem rätt från början. Det maximerar ju chansen att hästen kommer att lyckas och få en framtida karriär. Som när de kommer ohanterade från lösdriften och ska skjutsas iväg på inridning. Funkar för vissa. Andra inte. Jag har själv gjort missen att köpa en sådan häst (där inridningen dessutom gått fel) som gjorde att jag var tvungen att sälja honom vidare eftersom att jag inte rådde på att laga det som någon annan förstört och dessutom inte varit ärlig med. Ett exempel på en jättefin häst som man inte tog till vara på från början.

Jag kanske är ute och cyklar med dessa tankar. Men jag vill iallafall slå ett slag för att ta vara på det man har. Utbildning, tid och träning kan skapa fantastiska saker.

Publicerat iPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *