Hoppa till innehåll

DAGENS RIDPASS; Ida & Lillan!

Det blev en tur till ridhus i kväll för Lillan & Ida. Både Ida & Lillan har vilat i fyra dagar eftersom att det varit & är ganska mycket annat just nu. Jag & Ida planerar att vara med på en hoppträning imorgon, så hon behövde verkligen få sträcka ut och röra på sig. Hagen är väldigt hård och knölig, de rör sig minimalt.

Mamma red Ida, jag red Lillan. De hade gott om energi båda två. Väldigt spralliga. Men de skötte sig bra och var faktiskt mycket fina båda två. Det gick över förväntan för mamma & Ida. Ida är inte helt lätt att rida, speciellt inte för mamma som är van vid Palle. Men mamma red riktigt bra och Ida såg superfin ut! Bådar gott inför morgondagens träning.

Lillan var riktigt rolig. Hon har förstått att jag inte vill att hon springer in i galoppfattningarna. Det fattade hon på riktigt förra ridpasset och hon kom ihåg det idag. Det roliga är att hon skjuter iväg som en kapplöpningshäst för att vara säker på att inte ta ett travsteg, haha. Det är inte önskvärt såklart, men rätt tanke ändå😂 Efter att hon accelererat iväg i ungefär två galoppfattningar så är det som hon kommer på sig själv med att hon faktiskt inte riktigt behöver ta i så mycket för att klara det, galoppfattningarna efter det blir faktiskt riktigt bra. Hon tar i och är kraftfull, men kastar sig inte iväg. Hon är för rolig. Väldigt ambitiös och blir uppspelt när hon förstår uppgiften. I takt med att hon får självförtroende och snits på det hon ska göra (i detta fallet galoppfattningarna) så hittar hon sedan lite mer lugn och balans.

Publicerat iAllmäntHållidejKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *