Hoppa till innehåll

VÄLBEHÖVLIGT

Medans hovslagaren skodde om hästarna tidigare idag så passade jag på att putsa flera magplattor, ridstövlar och dessutom lägga ett gäng träns i ett oljebad. De ska få ligga där åtminstone i ett dygn.

Det var verkligen dags att ta hand om lite utrustning mer noggrant. Det är sådant som är svårt att hinna med ibland. Just oljebad tycker jag är bra när lädret börjar se lite tråkigt ut eller om det blivit stelt. Jag plockar isär träsen så att oljan kommer in överallt, tränsen ser verkligen som nya ut en längre tid efteråt. Jag putsar eller rengör inte tränsen innan jag lägger dem i oljan, istället låter jag oljan lösa upp smutsen, bara att torka av sedan.

Det finns ju många åsikter om hur man ska behandla läder, men jag är väldigt nöjd med resultatet som jag får när jag låter dem ligga i olja. Sega spännen blir som nya, lädret blir följsammare och får en fin lyster.

Jag har oljan i en balja och använder samma olja hela tiden. Brukar få frågan vad jag använder för olja och det vet jag faktiskt inte. Oljan har funnits i stallet sedan jag var liten (!), så det är faktiskt lite oklart exakt vilken sort det är.

Publicerat iUtrustning

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *