Hoppa till innehåll

JÖNKÖPING HORSE SHOW

Igår blev det ett besök på Jönköping Horse Show. Gillar verkligen det arrangemanget. Bland det bästa är att man kan kolla på framridningen. Där kan man se och lära en hel del, men också tvärt om. Viktigt att vara kritisk. Själv älskade jag att se Douglas L, Fredrik S och Rolf-Göran B värma upp sina hästar. Det var stil & klass. Något att hämta inspiration ifrån.

Jag brukar ju tjata om att jag Lillan ligger efter, men efter att ha sett alldeles för många ekipage värma upp där man ser otroligt stora brister i grundridningen så känner jag mig inte lika efter längre, haha. Intressant insikt när man inser att Lillan kan använda sin kropp bättre än vissa hästar som ska gå in i en 140-klass. Sedan har jag full förståelse för att alla hästar är olika, så måste det ju få vara. Dagsform spelar också in, men oftast kan man ändå urskilja en häst som är väl genomarbetad i grunden och inte. Men här pratar jag inte om detaljer egentligen, utom om gas, broms och styrning som inte funkar. De flesta av dessa ekipage lämnade också tävlingsbanan med många fel. Självklart ställs allt på sin spets också när de ska in och hoppa på en så pass liten och spektakulär arena. Finns inte utrymme för flera misstag eller hästar som som inte går att styra, bromsa eller gasa. Speciellt inte en kombination av dessa.

Det blev helt klart gårdagens reflektion, men annars njöt vi av spännande sport och härliga ekipage.

Publicerat iAllmäntPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *