Hoppa till innehåll

TÄCKEN PÅ

Igår spöregnade det hela dagen. Det var galet. Hästarna fick för första gången denna höst bära täcken. De fick en liten paus från regnet när vi åkte till ridhus vilket uppskattades.

Jag tog in dem nån timme tidigare på kvällen än vad jag vanligtvis gör och det var tydligen i senaste laget. Hästarna kom i slängtrav och gnäggandes. De tycket det var så skönt att få gå in i en torr box med lite extra hö.

Alla tre var torra under täckena. Skönt. Med tanke på hur mycket det regnade så hade jag inte varit förvånad om det hade gått regnat igenom någonstans.

Jag köper alltid täcken från Horseware, de är absolut bäst. Lite dyrare än de billigare märkena, men jag kommer undan ganska billigt ändå. Jag köper inte täcken med mer fyllning än 200g vilket är betydligt billigare än t.ex. täcken med mer fyllning. Mina hästar helklipps aldrig under den kallare tiden på året, så varmare täcken än så är inte nödvändigt.

Det är inte alltid så enkelt det där med täcken. Palle och Lillan gillar att bära täcke. De visar tydligt att de gärna vill ha det på sig när vädret kräver. Ida däremot. Hon hatar täcken. Men det ”roliga” är att hon hatar att vara utan täcke också. Hon är väldigt väderkänslig. Svårt att vinna den kombinationen, haha.

Publicerat iAllmänt

En kommentar

  1. Elin Elin

    Ett sto jag hade avskydde momentet att ta på täcke, men stod bara och tryckte i ett hörn om hon inte fick täcke när det var regnrusk och snålblåst… Även att ta av täcket var besvärligt för henne, det mesta som betydde att något lades över eller drogs längsmed manken reagerade hon på, hon fick lätt skav uppe på manken med så hon var otroligt känslig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *