Hoppa till innehåll

DAGENS RIDPASS; Lillan & Ida!

Idag åkte vi till ridhus med Lillan & Ida. Jag red båda. Lite hoppning på schemat!

Lillan fick samma uppgift som förra gången vi hoppade. Vi byggde nämligen upp en kombination, trav in. Istället för att ha ett räcke som andra hinder så hade vi idag en kryssoxer. Vi börjar såklart stegvis. Först hoppar vi det inledande krysset, när det känns bra så lägger vi till det andra hindret.

Idag hoppade vi bara i vänster varv. Höger är lite svårare, och jag ville inte börja jobba med det varvet eftersom att hon började bli lite matt efter att ha hoppat kombinationen några gånger i vänster varv. Jag ville inte riskera att hon skulle börja springa & stressa. Jag tänker att vi börjar i höger varv nästa gång.

Hon gjorde det väldigt enkelt och okomplicerat. Hon är lite svår innan första hindret. Att hitta dragläget och få henne rak. Ber jag henne att gå fram tydligare så bli hon stressad och skyndar på för mycket, lite klurigt. Väl framme vid hinderna så gör hon det dock bra. Då känns hon rak och bjuder framåt. Jag är verkligen supernöjd med henne. Kan inte önska så mycket mer i dagsläget. Fina & duktiga Lillan!

Ida fick göra samma sak som Lillan. Sedan valde jag även att ta bort travbommen och komma in i galopp. Perfekt gymnastik och särskilt nyttigt för Ida som kan tappa lite driv & bjudning mellan två hinder. Det blir lite jobbigt helt enkelt. Säkerligen på grund av att jag har haft begränsade möjligheter att hoppträna mina hästar vilket har lett till att de inte hoppat så pass mycket kombinationer och serier som de kanske hade behövt.

Dagens övning var väldigt enkel men ändå effektiv för Ida. Krysset blir ett hjälphinder och det är inte lika krävande som en kombination, men ändå jobbigare än att hoppa ett ensamt hinder. Utsprånget låg på ca 120cm idag.

Ida kändes väldigt harmonisk och glad. Hon hoppade jättefint!! Så härlig.

Publicerat iHållidejKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *