Hoppa till innehåll

UTERITT – CHECK!

Tidigare idag så red jag ut på Ida igen. Igår red vid 8 km, idag tog vi det lite lugnare, blev en tur på 5 km. Hittat en väg som det är fint gräsunderlag på (åtminstone i mitten). Den sträcker sig 500 meter. Så vi red bland annat fram & tillbaka där och jobbade på både i trav & galopp.

Nu har de slagit på fälten, däremot så har de inte kört bort/samlat upp det slagna gräset ännu. När de har gjort det så hoppas jag på att vi kan ta ett par ridpass på fälten. Det beror dock lite på hur mycket det regnar framöver. De får ju inte vara för mjuka eller hala.

Vissa verkar tro att det bara är att jobba på ute i naturen. Men nej. Tyvärr är man oerhört beroende av väder. Inte bara för att det kan vara svårt att rida i vissa väder, mest för att de påverkar underlagen som såklart måste vara tillräckligt bra. Det har varit ovanligt svårt att kunna jobba på ute i år. Först var det väldigt hårt överallt, det i kombination med värmen gjorde att hovarna inte höll för mer än skritt på de hårda vägarna. Grusvägarna är fortsatt stenhårda och ställen där det är mjukare underlag har nu på många ställen blivit för mjuka på grund utav allt regn. Helt klart lite klurigt. Men jag är iallafall glad över att jag kunnat jobba Ida två dagar i rad. Inte så bra som det hade blivit på en ordentlig bana, men ändå nyttiga ridpass som gett något.

Publicerat iAllmäntHållidej

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *