Hoppa till innehåll

NU HÄNDER DET!

Nu händer det mina vänner, det man vill ska falla på plats börjar faktiskt att göra det. Det är Lillan jag pratar om. Hennes utveckling går spikrakt uppåt just nu. Det är så roligt!

Både igår och idag så har vi åkt till ridhus. Jag har ridit Lillan och mamma har ridit Palle. Igår red jag mitt första längre ridpass på henne, ca 40 minuter. Första gången hon orkar så länge. Hon har lite svårt med koordination och balans vilket särskilt märks i höger varv där hon lägger vikten fel när hon svänger. Det märks mest i trav. På slutet igår så lossnade det och jag fick henne runt skänkeln även i höger varv. Jag fick vara lite tydligare med mina hjälper och jag visste inte riktigt hur hon skulle ta det eftersom att hon är en ganska känslig dam. Men hon blev inte stressad utan bara försökte mer & mer tills det faktiskt blev ungefär rätt.

Idag hade hon nog lite träningsvärk. Trots det så satt det som vi lyckats åstadkomma dagen innan. Jag behövde inte alls jobba lika hårt och hon svängde bättre till höger direkt. Jag red mycket olika vägar och gjorde lite fler galoppfattningar än vanligt, och hon har aldrig gjort så bra fattningar tidigare. Väldigt bra! Efter ca 20 minuter rundade vi av ridpasset. Nu väntar ett par dagars vila innan vi kör vidare igen.

Palle och mamma rider lite längre än jag & Lillan. Medans mamma fortsätter sitt ridpass plockar jag av Lillan utrustningen, skrittar av och gosar med henne. Jag tycker det är bra att speciellt de unga hästarna ges tid att slappna av och ta det lugnt på nya platser. Dessutom får hon träna på att vara i ridhuset medans en annan häst rids.

Nu väntar alltså en kortare vila för Lillan, ett par dagar. Hon har gått så fint, speciellt de fem senaste ridpassen. Jag tror att hon behöver ett par dagar för att smälta det både kroppsligt och psykiskt. När vi kör igång igen så tänker jag att vi ska försöka att hoppa lite igen.

Älskade Lillan!
Publicerat iKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *