Hoppa till innehåll

DEBUT I LA:P1

Jag, Johanna & Merry åkte till Mantorp och startade LA:P1 i kväll. Första gången för oss i det programmet. Vi är dock inte nya på nivån i sig, vi har ju startat upp till MSV C tidigare. LA:P1 har många liknande moment, som enkla byten och skolor. Det som jag tycker är svårare i LA:P1 jämfört med MSV C är att slutorna ligger på diagonalen, att den förvända sker på en serpentin och att volterna är så små som 8 meter i diameter. Borde ju vara olagligt, haha.

LA:P1 är ett ponnyprogram, så vi startade faktiskt på ponnytävling i kväll, fast i överårig klass. Tyvärr var det inga fler anmälda än jag. Lite tråkigt! Hursomhelst, det var faktiskt första gången jag & Merry red igenom programmet idag. Inte optimalt, men vi såg det som träning. Vi hade ju ändå inga att tävla emot, haha. Jag måste säga att han var riktigt fin, tyvärr missade vi de enkla bytena. De är värda det dubbla, så det kostade tyvärr. Banade lutade lite neråt, det i kombination med att vi är lite rostiga på att göra dem på tävling ledde till att de havererade lite.

Resultatet blev 61% och även om det inte är toppenbra procent så är jag jättenöjd. Vi gjorde en bra prestation utefter våra förutsättningar. Dessutom fick vi lite avdrag på att domaren tyckte att Merry var öppen i formen. Det håller jag faktiskt inte med om denna gång. Kort & gott så är jag nöjd med dagens ritt, roligt att rida ett lite svårare program igen!

Så fin här!!
Öppna!
Sluta.
Publicerat iExtrahästarTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *