Hoppa till innehåll

FINA HÄSTAR!

Jag har ju berättat om Lillan som varit superfin. Men faktum är att dagens ridpass på Palle och gårdagens ridpass på Ida också har varit otroligt lyckade.

Ida är som en annan häst efter att Ida (som även equiterapeuten heter) ”fixade” henne. Ida satt fast i rumpan och sedan hon jobbade med det området så har Ida haft så mycket lättare för att runda in sin bakdel när jag ridit henne. Hon har varit mycket rakare och inte svajat runt med bakdelen som hon kan göra när jag ber henne att komma till mer arbete. Redan i början av ridpasset så har jag en helt annan häst som bär upp sin kropp på ett mycket bättre sätt. En bättre grundhållning. Det är synd att personen som behandlade henne bara är på ett kort besök i Sverige, det hade ju varit perfekt att två lite tätare gånger såhär i början eftersom att muskler gärna drar sig tillbaka. Men det känns så bra att vi kunnat hjälpa Ida att kunna använda sin kropp på ett bättre sätt.

Palle känns också finare. Han har precis som Ida en bättre grundhållning och är rakare. Idag red vi ett pass på ca 30 minuter. Fokus på övergångar mellan trav & galopp samt förvänd galopp. Vänster galopp var bra från början, höger var lite ”plattare”. När vi avslutade ridpasset hade han dock kommit igång riktigt bra i höger varv vilket kändes väldigt bra.

Eftersom att de aktiverar sina kroppar så pass mycket bättre så red jag även Ida i ca 30 minuter. Jag vill inte rida så länge på dem så att de blir trötta och fastnar i samma hjulspår som innan. Jag vill ju behålla detta utgångsläge så länge som möjligt, därav lite kortare ridpass.

Det är galet torrt hemma hos oss just nu. Men inatt ska det tydligen komma regn, hoppas!
Publicerat iAllmäntHållidejHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *