Hoppa till innehåll

”NORSKA 4:OR”

Igår gjorde jag ”norska 4:or” på min intervallträning. Det är ett känt och ett väldigt effektivt sätt att förbättra sin syreupptagningsförmåga. Det sägs att det är en del utav de norska skidåkarnas framgång. Hur stor betydelse det har haft låter jag vara osagt, men det finns studier på att det är ett väldigt effektivt sätt att förbättra sin syreupptagningsförmåga, det vill säga konditionen.

Intervallerna är 4 minuter långa och där ska arbetet vara på 90% av maxpuls, under den aktiva vilan mellan intervallerna ska intensiteten ligga på 70% av maxpuls. Tiden mellan intervallerna är 3 minuter. Upprepa detta 4 gånger.

Tips!

Publicerat iMin Träning

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *