Hoppa till innehåll

RIDHUS

Hej! Vintern har slagit till. Jag har varit i ridhus söndag, måndag och idag, det vill säga tisdag. Mina hästar har inga snösulor, förra gången sade deras hovar ifrån. Så jag satsar på sulor under januari & februari när det oftast är som mest snö. En period med sulor är bättre än två. Men det betyder att vi just nu är beroende av att åka iväg för att få något gjort med hästarna.

I söndags var jag där med Palle. Det är något som tar emot lite för honom just nu. Jag upptäckte att han var lite öm i muskeln som är i nedre delen av halsen på vänster sida, så jag tror att det beror på det. Det stämmer dessutom ihop med min känsla under ridpasset. Han kämpade annars på bra!

I måndags var det Idas tur. Hon var lite stel och stressad i början, men sedan gick det bara bättre och bättre. På slutet var jag riktigt nöjd med hur hon kändes. Ett viktigt och nyttigt ridpass.

Idag åkte vi dit med Palle & Lillan. Jag joggade Palle i 20 minuter så att han skulle få röra på sig och få igång lite cirkulation. Lillan promenerades och longerades i ridhuset. Andra gången hon är iväg till det ridhuset och det är mycket att vänja sig vid. Idag var det t.ex. mörkt, dessutom kan det komma och gå andra hästar. Något som hon inte är van vid. Jag tar det väldigt lugnt, jag är själv väldigt försiktig. Jag gjorde som sist, red en liten stund i skritt och trav. Gick fint! Det blir ju lite speciellt när man kanske ”bara” kommer iväg ca 2 gånger i veckan, och då på ny mark. Det är ju helt klart mer fördelaktigt att vara på hemmaplan och kunna göra ytterligare något mer pass per vecka istället. Om vi ser det ur en ridmässig synvinkel. Samtidigt så är det ju superviktigt för henne att komma ut och vänja sig. Förhoppningsvis kommer jag att kunna rida henne mer & mer under de gånger vi är iväg i takt med att hon blir mer världsvan och jag tryggare. Hon var iallafall sjukt duktig idag, så glad!!!

Imorgon tar jag en paus från ridhusåkandet. Jag ska ägna mig åt skolarbete, och jag hoppas på att hinna massera Palles halsmuskel också. På torsdag ska jag åka igen, då är det dressyrträning för Ulla!

Publicerat iAllmäntHållidejHeart PaalKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *