Hoppa till innehåll

TRÄNING FÖR RYTTARE?

Igår blev det ett snabbt pass ute. Lite trött i kroppen. Fokus på uthållighet och rörlighet. Om jag får välja två övningar resten av livet så är utfallssteg i olika kombinationer och rumänska marklyft högt upp på listan. Så jag körde just de två övningarna och lite snabb stretch.

På väg ner i ett utfallssteg.
Bulgariska utfall.
Knäböj.
Ett vanligt utfallssteg igen.

Får frågor ibland på vilka övningar som är bra för ryttare. Det går att fördjupa sig väldigt mycket inom det, men har man inte tränat nämnvärt innan så är mitt bästa tips att först och främst BÖRJA träna. Jag tror att man kommer långt på att börja med basic styrketräning & konditionsträning i kombination med rörlighet & balans. På det viset hittar man snabbt sina svagheter och kan börja med att utveckla dem. Vi är olika allihopa, även vi ryttare.

Sedan finns det såklart övningar som i regel kommer att gynna ryttare mer, men alla vinner på att ha en så välbalanserad fysik som möjligt, och där bör man börja. Tror jag.

Publicerat iMin TräningPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *