Hoppa till innehåll

PALLE; dagens ridpass!

Idag åkte jag & Palle till hemmaklubbens stora ridbana och hoppade över lite små hinder. Det blev ett bra ridpass!

Fokus var att få honom framme på båda tyglarna och komma igenom lite mer. Han är lite ojämn i handen, han möter inte riktigt på vänster tygel. Det gör att det blir lite svårare att rida an hinderna. För att hjälpa honom att ta i mer liksidigt och komma igenom mer så hoppade jag över dessa små hinder samtidigt som jag flitigt växlade mellan de olika galopperna. Jag varierade mellan att rida längre raka spår för att vända in honom på större böjda spår. Då & då vände jag in lite snävare. Hinderna motiverar honom lite mer samtidigt som de också är gymnastiserande.

Det blev ingen världsomvälvande skillnad under ridpassets gång, men jag tror att det var ett arbete som kommer att gynna honom till nästa ridpass. Förhoppningsvis blir nästa ridpass tävlingen på söndag. Imorgon = vila.

Publicerat iHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *