Hoppa till innehåll

RUTINER EFTER RIDPASS

Utöver att plocka av utrustning och borsta av mina hästar så stretchar jag alltid ryggen på Palle & Ida efter ridpassen, det har jag gjort länge. Det är vår enda fasta stretchövning. Min uppfattning är att det har gjort stor skillnad för dem båda. På Palle som är lite äldre märks det direkt om jag missar ett par gånger. Ryggen är ett utsatt ställe för en ridhäst, därför har den blivit prioriterad även om varken Palle eller Ida har haft några särskilda ryggproblem.

I perioder kan andra stretchövningar förekomma, det kan bero på att stelhet eller ömhet uppdagats på ett särskilt ställe efter att vi varit hos equiterapeuten. För att underhålla arbetet som hon lagt på att lossa det som varit så kan jag ibland få uppgiften att komplettera med en viss övning.

Då & då masserar jag in arnika. Oftast blir det på ben eller ländrygg. På ländryggen brukar det vara ganska uppskattat av hästarna.

Utöver detta så har jag inga särskilda rutiner efter ridpasset. Hur ser det ut för er? Stretchar ni era hästar?

Publicerat iPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *