Hoppa till innehåll

PALLE; dagens ridpass!

Som jag skrev igår. Ridhus med Palle idag. Det gick riktigt bra! Han fick ju vila efter att han varit hos equiterapeuten, efter det så har han helt klart känts lite slapp & styv. Lite skev. Detta var ridpass nummer 4 sedan hans vila, och idag var han tillbaka.

Idag var han mycket jämnare på båda tyglarna och jag kunde rida in på mindre volter och utmana honom lite mer. Han svarade väldigt fint på jobbet och blev bara bättre & bättre under ridpassets gång. Bingo!

Han känns trevlig i traven, men jag vet att skritt & galopparbete ger oss mest. Så jag lade mitt fokus där även idag. Red mycket förvänd galopp, volter, skänkelvikningar och innanför spåret. Just nu är han lite rak och stötig med bakbenen, så arbetet går ut på att få honom att vinkla in sitt bäcken lite mer.

Idag gnisslade han inga tänder alls. Efter att jag satte igång Palle efter sin långa vila så gnisslade han otroligt mycket. Jag har berättat om det här tidigare. Jag testade jättemycket, men gnisslandet har minskat i takt med att lösgjordheten blivit bättre igen. Känns bra. Själva gnisslandet är annars inget nytt beteende, det gjorde han redan när jag provred honom för 10 år sedan.

Publicerat iHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *