Hoppa till innehåll

FÖR VEM HAR DU DÅLIGT SAMVETE?

Jag gjorde så att folk kunde fråga mig saker på Instagram igår. Som vanligt så undrar folk hur jag hinner med 3 hästar. Mitt svar var samma som alltid. Dels att jag inte riktigt hinner, men också att jag inte sitter och rider varje häst 5-6 dagar i veckan. Oftast blir det 2 ridpass som minst, 5 som mest. Oftast 3-4 ridpass per vecka.

Det roliga är att varje gång det kommer på tal så är det flera som hör av sig på privat meddelande och berättar hur skönt de tycker det är att jag inte rider mer än så eftersom att de själva har svårt att hinna. Att de har dåligt samvete. Att det tycker att det känns som att alla andra tränar och aktiverar sina hästar nästan hela tiden.

Andra hör av sig och undrar om de bara går i hagen hela dagen de dagar de vilar. Och där är svaret ja. De går i hagen hela dagen. Och kanske på natten med.

Men jag undrar en sak. Vem har du dåligt samvete för? Jag själv får absolut inget dåligt samvete av att mina hästar går i en stor hage och gör precis vad de vill hela dagen. Och jag kan lova att hästarna inte klagar heller. Däremot kan jag ibland känna frustration över att jag i perioder skulle vilja träna mer, men dåligt samvete, nej.

OM jag hade haft en häst som stod i en ruta till hage och stod inne många timmar per dygn. Ja då kanske jag skulle ha dåligt samvete, men jag skulle aldrig ha en häst så. Så det är ju ett högst hypotetiskt scenario.

Jag är absolut inget proffs på ridning. Och hästar är inte gjorda för att ridas på. Att mina hästar skulle må bättre av att ridas 5-6 dagar i veckan har jag högst svårt att tro. Jag tror att vilan är viktig. När jag bara hade Palle så red jag honom 5-6 dagar i veckan. Sedan kom det in fler hästar i bilden och han fick gå färre ridpass per vecka. Och tro det eller ej, men hans storhetstid kom när han gick mindre. Och det är nog inte på grund utav att han gick mindre i sig, utan att jag blev en bättre ryttare. Mer kvalité på arbetet och ridningen. Ju mer man gör rätt, ju mindre måste man göra.

Det är klart att det är mycket med 3 hästar ibland. Det hade inte gått utan mammas hjälp (och pappas). Samtidigt är det sårbart med hästar. När vi hade 1 ridbar häst så räckte inte det till för oss båda. Både jag & mamma vill rida.

Publicerat iPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *