Hoppa till innehåll

PALLE; kvällens hoppträning!

I kväll var det dags för Palle att hänga med på hoppträning. Vi har inte varit med sedan början på mars, ca 2 månader alltså. Då var han väldigt laddad och de sista galoppsprången mot hinderna tog han hand om själv😅

På dessa 2 månader har jag bara hoppat honom en handfull gånger och ridit honom 1-2 gånger i veckan. Mamma har ju ridit honom också. Absolut ingen intensiv träning, men systematisk och målinriktad. Hänt massor. Så det vi har gjort, det var vi gjort ganska rätt.

Palle hoppade jättebra på kvällens träning och det kändes riktigt bra. Jag prioriterar alltid balans och det har den senaste tiden varit av största prioritet att hålla Palle lugn på hinderna. Det har jag lyckats med att genom att välja ett tempo & steglängd där han har balans, ett lite lägre tempo. Nu finns styrkan där för att vara i balans och han känner nog själv att han har kommit igång. Nu rider jag successivt ut galoppen för att komma till ett tempo & steglängd som passar för tävling samt lite större hinder. Äntligen kan jag använda galoppen utan att han ger sig iväg.

Innan Palle blev halt hade jag stenkoll på galoppen. Jag visste exakt vart jag var och kunde flyta runt banan. Där är jag inte riktigt nu, men inte särskilt långt ifrån. Nu känns det stabilt och bra!

Publicerat iHeart PaalTräningar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *