Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; dagens ridpass!

Hej på er allihopa! Jag är ledig idag & imorgon. Passade på att åka till ridhus med Ida tidigare idag. Så skönt att kunna åka under dagen och ha en hel dag kvar efter att man ridit för omväxlings skull.

Jag måste säga att jag är riktigt nöjd med dagens ridpass. Sist jag red henne i ridhuset så var hon lite stressad, så idag var det fokus på harmoni. Det är det ju alltid, men idag var jag själv väldigt noggrann med att följa det system som jag vet gör henne lugnare.

Jag hade ett betydligt bättre utgångsläge idag så jag kunde till och med rida ganska täta övergångar, det är faktiskt något som jag brukar undvika då hon lätt blir stressad utav det. Hon kändes mer jämn och följsam än hon brukar, det kändes rätt bra faktiskt! Palle är väldigt taktmässig och spårar i princip av sig själv, där är Ida lite svårare. Hon är inte alls lika taktmässig och har lätt för att sladda ut med kroppsdelarna. Hon har självklart andra fördelar och har ju inte tränat lika länge som Palle har, men på något sätt är det ”enkla” svårare på henne. Hon kan däremot hoppa större hinder och göra rena galoppombyten till skillnad från Palle.

Jag avslutade med att rida ett galoppombyte i vardera varv. Från höger galopp till vänster blev det inget vidare byte, men från vänster till höger galopp blev det ett strålande fint och rent byte. Riktigt gött!

Jag är riktigt nöjd med dagens ridpass. Vi behövde verkligen ett ridpass som detta. Hoppas känslan håller i sig resten utav veckan. Tanken är att dressyrträna imorgon och hopptävla i helgen!

Publicerat iHållidej

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *