Hoppa till innehåll

GÅRDAGENS DRESSYRTRÄNING; Palle & Ida!

Igår var det torsdag och ojämn vecka och det betyder dressyrträning för Ulla! Både jag & mamma tränade. Hon red Palle och jag red Ida.

Mamma började och tränade i 30 minuter. Det var andra gången mamma tränar dressyr för Ulla och denna gången fick mamma verkligen jobba. Hon fick utmana sig själv och verkligen inverka för att få Palle att bära mer på sina bakben. Det blev en jättebra träning, även om det var svårt så fick hon med Ullas hjälp Palle att gå bättre & bättre. De fick bland annat rida övergångar och skänkelvikningar i trav & galopp. Palle är välutbildad (om jag får säga det själv, haha) och det är verkligen toppen, för hittar mamma bara rätt hjälpgivning så vet han exakt vad han ska göra. En riktigt bra läromästare. Till min stora förtjusning så har mamma dessutom börjat rida så pass bra att hon kan bidra till att han blir smidigare och starkare. Toppen!

Jag tränade i 45 minuter med Ida. Hon var riktigt fin i galopparbetet. Där hittade vi verkligen en tröskel och det blev ett nyttigt arbete för henne. I traven var det mycket svårare. Det knyter sig lite för henne och jag själv hamnade lite i: ”VARFÖR KAN JAG INTE TRAVA MIN HÄST BRA?”. Då tog Ulla ner mig på jorden och förklarade att hon tyckte att jag red helt rätt, men att det helt enkelt inte fanns mer i traven att ta fram i just det läget. Och det är okej, det är svårt för henne och det är bara så det är. Vi kan inte ta mer än vad vi får och alla hästar har olika svårigheter, detta är hennes. En viktig träning och i just det läget är det väldigt skönt att ha Ulla så att jag får vägledning, inte bara i ridningen utan i hur jag ska tänka.

Publicerat iHållidejHeart PaalTräningar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *