Hoppa till innehåll

PALLE; gårdagens ridpass!

Igår åkte jag & Palle till ridhus. Han har vilat ett par dagar så det blev ett ridpass där vi fokuserade på att skapa ett bra utgångsläge inför de kommande ridpassen denna vecka.

Han kändes positiv och harmonisk. Avslappnad och mjuk i musklerna. Dock lite slapp och oriden. Kroppen var lite i två delar och det kändes ”stolpigt” i galoppen eftersom att han inte bar och fjädrade, snarare stötte ifrån med raka bakben. Det kändes som att han inte riktigt galopperade ordentligt, första instinkten var att rida på framåt och få igång aktionen, men det visste jag att det inte skulle hjälpa eftersom att det var balans & bärighet som brast. Istället red jag halvhalter tills jag hade honom helt i balans med en viss bärighet. När jag hittat det red jag successivt ut steglängden och jag kunde avsluta med en galopp som var rund och rytmisk istället för stolpig. Perfekt!

Han kändes så ”off” i början att jag inte trodde att jag skulle kunna hitta det arbetet som jag ville, men det behövdes bara ett par extra minuter av galopparbete innan han var där. Dessutom kändes han väldigt fin på bettet, han har faktiskt gått ganska bra på bett det senaste. Han verkar bara bli mer & mer tillfreds, jag har inte hittat något mirakelbett utan det är hans gamla bett som han går ganska bra på igen. Hoppas det fortsätter så!

Publicerat iHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *