Hoppa till innehåll

WOW!

Ida har hoppat en nationell 120 cm idag. Banbyggare var Fredrik Malm. Han anses ju vara otroligt duktig så det var roligt att få hoppa hans bana idag. Och jag kan verkligen inte klaga på banan, den var välbyggd och rolig att hoppa.

Ida var otroligt bra. Det är ju sjukt hur bra det känns. Det kändes som att vi fullkomligt lekte runt banan, hon var inte i en enda bom. Jag lyckades ådra mig ett tidsfel (fy vad man hatar dem), men det gör ju egentligen inget. Det fixar jag sedan när vi är gjort lite fler klasser på denna nivå.

Här kommer filmen från dagens runda:

Jag tycker att vi har en bra galopp innan första hindret och att vi får ett framåt & positivt språng som inledning. Precis så jag gillar att börja. Vi rider sedan 8 galoppsprång fram till hinder nummer 2. Jag tar en liten förhållning emellan för att balansera av något, Ida verkade tycka att det var onödigt och går emot lite. I ett sådant läge försöker jag aldrig att dra mer eller fastna i handen bara för att jag inte får exakt den effekten som jag önskade. Istället försöker jag att sitta still och fortsätta hjälpa henne med sitsen. Tycker att jag gjorde det bra här även om linjen inte blev perfekt. Hon hoppar dock fint på nummer 2.

Sedan följer en längre högersväng upp till hinder nummer 3, superfin där. Efter det 6 galoppsprång på båge fram till nummer 4, en oxer. Jättefin igen. Bågen fortsätter till hinder nummer 5. Ida har fått nog av höger galopp och byter till vänster. Vi bibehåller ändå balansen och hon gör det bra.

Sedan rider vi en sväng till höger för att sedan hoppa hinder nummer 6 & 7. Det är 5 galoppsprång däremellan och hon gör den linjen superfint tycker jag.

Sedan följer en vänstersväng där vi hoppar nummer 8, ett räcke med vatten under. Hon blir lite platt där och det ser man också när jag sedan ska vända upp mot kombinationen som är hinder nummer 9. Jag tycker dock att jag får bra användning av svängen till kombinationen, hon kommer tillbaka till lite mer bärighet. Kombinationen gör hon fint.

Efter kombinationen är det dags för den avslutande linjen där hinder 10 & 11 står. Det är 6 galoppsprång emellan och jag tycker att hon gör den linjen jättebra också.

Jag är verkligen supernöjd (om ni inte redan fattat det, haha). Hon är helt perfekt och gör det så himla bra!!!

Publicerat iHållidejTävling

2 kommentarer

  1. Anna Anna

    Ni är så fantastiskt duktiga! Så himla roligt att följa dig 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *