Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; gårdagens runda *FILM*

Jag tycker att vi inleder fint på hinder nummer 1. Alltid skönt att börja med ett framåtläge. Det som oroade mig mest innan jag red banan var faktiskt hinder nummer 2 & 3. Jag stegade linjen mellan dessa två hinder till 27 meter. När linjen avslutas med en oxer är det alltid lite framåt, när linjen inleds med oxer och slutar med räcke är det alltid lite kortare. Banan lutar lite och just där är det uppförsbacke. Det spelar in mer än vad man tror. 27 meter och uppförsbacke. Skulle vi räcka fram på 6 galoppsprång? Jag bestämde mig för att komma lite ”flygande” in på räcket, nummer 2, för att redan i språnget täcka lite mark. Inser när vi ridit de första tre galoppsprången att vi kommer räcka hur lätt som helst. Fick till och med sitta upp och bromsa lite.

Skönt att ha det största orosmolnet färdigt så tidigt i banan. Hon landar i vänster galopp men byter själv till höger. Jag tar ut svängen ordentligt och styr på kombinationen, nummer 4. Vi kommer perfekt in och jag tycker att hon hoppar den fint. Vi rider sedan 9 galoppsprång ner till det lila räcket. Nummer 5. Jag stegade faktiskt aldrig avståndet där, det var så pass långt så det spelar liksom ingen roll för mig. Antingen så blir det 8 eller 9 steg, och för mig spelar det ingen roll vilket.

Sedan var det dags för nästa linje. 6 galoppsprång där med, fast kortare avstånd. Som ni ser är det oxer till räcke. Ida har en tendens att landa lite kort efter hinderna ibland. Oxern var ganska bred och låg i uppförsbacke. Jag förutsåg innan att hon skulle kunna landa för tidigt här. Jag lade på lite extra ben för att hon skulle ta i framåt. När jag lägger på benen och ber om mer kraft så byter hon galopp precis innan hindret. Kanske för att hon känner att hon är starkast där. Kanske blir det också en aning obalanserat innan tack vare det. Hur eller hur så landar vi ändå för tidigt på den nedrans bommen och den löser ut. Så tacksamt att man har den funktionen på bakbommarna nu för tiden. Vi rider sedan enkelt de 6 galoppsprången fram till räcket. Hon hoppar fint där tycker jag!

Vi vänder sedan till vänster för att hämta upp ett räcke. Nummer 8. Jag ser en lite kort distans, jag fick sitta upp och jobba lite för att inte komma in i botten. Hon börjar bli lite trött men vi löser det fint ändå tycker jag. Hon skruvar sig något i kroppen under språnget vilket hon även gjorde på hinder nummer 3. Det har hon gjort mer tidigare, nu är hon så pass stark att det blir mindre & mindre.

Efter räcket rider vi en högersväng. Tycker hon har superfin galopp där. Vi hoppar nummer 9, en oxer. Kändes super. Vi rider sedan 8 galoppsprång fram till hinder nummer 10 som avslutade banan. Tycker hon gör hela den linjen väldigt fint!

Det var en liten analys hur jag upplevde banan. Som ni vet är jag väldigt nöjd med ritten. Jag hade inte kunnat önska mer av Ida. Jag är också väldigt nöjd med min egna ridning. Jag red en ynka 120-klass förra året. Det blir genast mer nerver och saker jag blir lite osäker kring. Jag har ju ridit många 120-klasser på Palle förr, en viss erfarenhet finns, men som ni vet är hoppning en färskvara.

Publicerat iHållidejPersonligt/ÅsikterTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *