Hoppa till innehåll

PALLE & IDA; dagens ridpass!

Idag fick hästarna åka till ridhus med mig & mamma!

Palle: Jag red Palle. Fortsatt arbete med allt det enkla. Idag tog vi hjälp av bommar. Vi både travade och galopperade över bommarna. Rakt och böjt spår. I traven kändes det väldigt bra. På det raka spåret var det perfekt. På böjt spår åt vänster väldigt trevligt också. I höger varv föll han lite mot innerskänkeln, blir lätt så tack vare hans enögdhet. Lade på lite mer innerskänkel och han svarade bra. Vi fick inte samma flow på rälsen, men ett nyttigt arbete som kommer leda till att det att flyter på så småningom.

I galoppen var det samma sak som i traven. Jag själv red bättre på bommarna på böjt spår. Jag hittade en bärig och framåtgripande galopp. Jag kunde i den galoppen bjuda honom fram och över bommen så att han fick jobba lite större och verkligen använda sin kropp. Detta utan att tappa balansen. Allting kvar och bibehållen rytm. Super.

Jag fick inte till det riktigt lika bra på bommarna på rakt spår. Vi fick flera bra repetitioner men jag envisades med att få ett något kort sista steg. Jag vill kunna rida lite modigt mot bommarna så att hästarna får använda sin galopp. Det ska inte bli knixigt eller bromsigt. Nu kan jag inte påstå att det blev det, men det blev inte heller tillräckligt perfekt för att jag ska få ut det mesta av övningen.

Jag är väldigt nöjd med dagens ridpass på Palle. Han var från start mycket mer lösgjord och ärtigare än vad han var i måndags. Det gör mig bara ännu mer nöjd med ridpasset i måndags, det var uppenbarligen ett bra jobb!

Palle gav nya bettet godkänt!

Ida: Mamma red Ida och det gick jättebra för dem. I vänster varv går hon superfint. Hon spårar och är eftergiven som utgångspunkt. I början såg hon lite styv ut, visade sig att mamma bara behövde ge några millimeter mer på tygel så att hon fick lite mer utrymme. Hårfint det där. Innan har mamma haft tendens till för långa & slappa tyglar.

Ida är lite som att rida på ett moln ibland, det gäller att vara lätt och mjuk utan att för den delen bara släppa allt. I höger varv såg det också riktigt fint ut. Tidigare så har höger varv varit varvet där hon blir lite för mycket ”banan” och vänster varv där hon blivit för rak. Det suddas ut allt mer. I höger varv vill mamma fiska lite för mycket i innertygeln, men på slutet kunde hon ge ifrån sig den helt och rida fram till handen. Ida bara flöt fram under henne. Så jäkla fin!!!

Mamma var liksom jag väldigt nöjd med sitt ridpass idag. Det är så kul att se hur mamma utvecklas och hur både jag & hästarna gynnas allt mer av att hon hjälper till. Du är bäst!

Publicerat iHållidejHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *