Hoppa till innehåll

HÄLLEBO MERIADOC; dagens dressyrträning! *FILM*

Idag har jag & Merry tränat för Ulla igen. Vi fokuserar på grunderna. Rakriktning & lösgjordhet. Ulla hjälper mig att guida hans kroppsdelar rätt så att han verkligen får varje ben under sig och kan jobba igenom kroppen. Just nu finns tendensen att han lägger rumpan lite till vänster, det uppfattar jag knappt om jag ska vara ärlig. Men när vi får hjälp att hitta precis rätt så märker jag verkligen skillnad. Idag fick jag tänka ”en tendens till förvänd sluta” i vänster varv för att få honom rak. Så välbehövligt att få hjälp med detta, för det är just detta som är så viktigt.

I galoppen vill han bli lite som en gunghäst. Där jobbar vi på att få en intensivare, kvickare och kraftfullare galopp där han trycker på igenom ryggen också. När han gungar runt så har han nämligen tappat lite av sin ryggverkan och kraft ifrån bakbenen. Bitvis så fick vi till det och då blev det en stor skillnad på känslan. Kändes verkligen som en galopp som skulle ge bra förutsättningar till att rida in i en rörelse eller hoppa ett hinder. En BRA galopp helt enkelt.

Så nyttig träning idag. Och Merry var superduktig. Jag fick en påminnelse om att vara tydlig med mina hjälper. När jag var tydlig med mina hjälper och verkligen frågade Merry om han kunde ge mig mer så sa han: ”Absolut, det ska jag försöka göra”. Ibland är jag för otydlig och kanske inte riktigt tror själv att det finns mer att hämta. Men fråga kan man alltid.

Publicerat iExtrahästarTräningar

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *