Hoppa till innehåll

PALLE; kvällens hoppträning!

Känslan på kvällens hoppträning var riktigt bra. Jag fick ett litet smakprov av vår forna form, bästaste Pallibuuus.

Svårast just nu är att hitta en större galopp (den som är lämplig för tävling) utan att han springer iväg eller ”attackerar” hinderna. Vi har jobbat på det, men jag har inte utmanat oss och faktiskt växlat upp sedan förra träningen. Eller åtminstone inte i samband med hinder. Idag satte Jenny fart på oss och vi hittade det bitvis. Ett kvitto på att jobbet vi gjort sedan förra träningen varit bra.

Vi började med att rida över en lång serie bommar i galopp. Så småningom lades ett räcke till i början och slutet av serien med bommar. Palle som just nu vill bli lite kort & snabb blev just det i denna övning, men bitvis gjorde han det riktigt bra. Han har inte gjort den typen utav övning på över 1 år, och den triggar lite extra för en häst som honom. Samtidigt så utmanar den galoppen, och det behöver vi just nu. Kanske var det också därför som den lilla banan som vi hoppade på slutet faktiskt kändes rätt bra? Jag har fått rida på ett extra galoppsprång på vissa ställen för att behålla kvalitén (och jag lär få göra det i vissa situationer även framöver), men i den avslutande banan så kunde jag bitvis känna att galoppen faktiskt fanns där. Det var riktigt härligt! Så nöjd.

Mamma var snäll och filmade lite med min mobil. Slängde upp några klipp på instagram, fixar en länk nedan.

Publicerat iHeart PaalTräningar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *