Hoppa till innehåll

MERRY; dagens dressyrträning!

Kört på ganska bra idag. ”Bara” hunnit två hästar, men det har varit lite längre resor och nyttig träning. Ida-Holly var på öppen bana imorse (scrolla ner för att läsa mer) och efter det laddade jag om inför dressyrträning för Ulla med Merry.

Välbehövligt för mig & Merry att få lite hjälp. Jag hoppas att vi kan vara med om 2 veckor igen. Merry är en kompakt ponny som går ganska stadigt av naturen. Det gör att det känns ganska bra. Det är ju ganska bra också, men vi vill ju bli bättre. Att han är bekväm och ser trevlig ut gör att det känns extra välbehövligt att få hjälp med att bena ut de skevheter och svagheter som finns för att vi ska kunna bli ännu bättre. Och det är just det som Ulla är så bra på. När hon väl säger vad som behövs och jag ändrar mitt sätt att inverka för att uppnå ett bättre arbete så känner jag skillnaden, men jag hade inte kunnat ta mig dit själv.

Merry kan bli aningens långsam ibland, och för att motverka detta så fick jag helt enkelt bli kvickare i min hjälpgivning. Vänster bakben ville särskilt sacka efter lite, och jag har nog inte riktigt uppfattat det innan. Så det blev lite av en ”AHA” när jag fick med mig vänster bakben.

Jag tar med mig andra saker som jag egentligen vet och kan men behövde bli påmind om också. En sak är att verkligen RIDA övergångarna. Den andra är att inte höja handen när han han faller lite på bogarna och blir djup i formen. Istället ska jag såklart använda mina skänklar så att han hittar sin bärighet igen. När han bär så kommer ju också fronten upp, annars har jag ju bara lyft upp huvudet på honom och det gör ju varken bu eller bä med bakbenens arbete. Allt börjar ju där.

Det fanns mycket att jobba på och trots att vi bara jobbade med små detaljer i grundridningen så gjorde det stor skillnad, dessutom gjorde det Merry ganska trött betydligt snabbare än vanligt. Samtidigt så känner jag att det blev precis lagom intensivt, en bra träning helt enkelt!

Publicerat iExtrahästarTräningar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *