Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; öppen bana!

Idag har Hållidej varit på öppen bana. Skönt att få till lite hoppning igen!

Efter att vi värmt upp lite så började jag som jag alltid börjar. Jag rider över små hinder, gärna på någon form utav 8-volt. Här kan jag känna in galoppen och själv komma igång. Jag som hoppar ca 1 gång i veckan behöver ge mig själv lite extra tid att komma igång. Det är inget konstigt att jag fumlar lite med avståndet de första gångerna innan jag har jobbat upp ett bra utgångsläge för dagen. Just detta, att kunna börja över små bockar/hinder kan jag sakna på gruppträningar. Det är en väldigt viktig del i uppvärmningen när jag ska hoppa.

När jag kommit igång och skapat ett bra utgångsläge inför att hoppa mer så började jag med att hoppa några linjer innan jag satte ihop det till en kort bana på 6 språng. Detta för att kunna rida banan någon mer gång jämfört om jag hade hoppat en bana på 10 språng. Red banan tre gånger på ca 120-130cm och det kändes verkligen toppen! Jag hittade en bra galopp, de två relaterade linjerna på 5 galoppsprång gick av sig självt i stort sett. Ida kan tendera att få något långt innan hon kommit igång ibland, men inte idag. Vi dressyrtränade i torsdags och då red vi väldigt härligt framåt. Den galoppen lade helt klart grunden inför dagens härliga känsla.

Hon känns så himla glad när hon hoppar och det älskar jag. Det är också en väldigt härlig känsla att kunna styra mot dessa för mig lite större hinder och nästan bli hänförd av hur lätt det känns. Jag har aldrig suttit på en så bra häst, det är så häftigt.

Ingen film här denna gång, men jag slängde ihop ett inlägg på instagram som ni kan se här:

Publicerat iHållidej

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *